Sunday 2 March 2008

Észak-Irország legkirályabb helye - 1. rész

Elég rég várom, hogy megirhassam ezt a bejegyzést. De őszintén szólva nehéz helyzetben vagyok. Egy élménydős nappal, és 200 fényképpel a hátam mögött megpróbálok érdekes, lényegre törő, nem túl elnyújtott bejegyzést irni. Nem igérem, hogy rövid lesz. De nem lesz sok szövegelés.
Ez az a hely, amit feltétlenül meg kell látogasson az ember, ha Észak-Irországban jár: Giant's Causeway (Óriások útja). Mivel busszal vagy vonattal majdhogynem lehetetlen ide hétvégén eljutni, ezért úgy döntöttem, hogy befizetek egy napos buszos kirándulásra. A túrának több megállója van, és a fénypont a Giants Causeway.
Reggel 10 körül indultunk a megbeszélt helyről kb negyvenen egy nagy busszal. A sofőr menet végig beszélt, nagyon jó szövege volt :) Nagyrészt sikerült is megértenem amiket mondott. Remélem jól :)) Rögtön az eljén tudatta, hogy ő skót származású, aztán erre néha vissza is tért.
Első megállónk: Carrickfergus Castle. Egy 12. század beli, korának legjobb állapotban fennmaradt kastélya:


Az időjárás sajnos nem tartott velünk. Nagyon hideg, esős és szeles idő volt. De ahhoz képest, hogy egész éjszaka szinte orkán tombolt, még csak egy szavam sem lehet. Végülis az esős időnek köszönhetően szivárványt is láttunk:


Carnlough-ban épp csak pár percre álltunk meg.


Hattyúk Carnlough kikötőjében

Carrick-a-rede: az alábbi kis szigetre csak egy 30 m-es függőhidon lehet átjutni. Csak megfelelő időjárási viszonyok mellett lehet rajta átmni. Sajnos még nincs nyitva...


Carrick-a-rede


Az alábbi pedig a Bárány sziget (Sheep Island). Erről azt érdemes tudni, hogy itt találkozik az Atlanti óceán és az Ir tenger.


Portbradden-t csak távolról láttuk, és csak egy fénykép rejéig. Viszont érdemes megemliteni, mivel itt van a legkissebb templom, mindössze két férőhelyes.

Azt hiszem, most rosszabb, és gonoszabb leszek az összes kereskedelmi tévécsatornánál... Bocs, de folytatása következik. Holnap, vagyis ma. Éjfél elmúlt, a szemeim elnehezedtek, és reggelre ismét be van tervezve valami.

1 comment:

Zsu said...

még, még, még... :D
még több képet, még több szöveget!