Wednesday 27 February 2008

Egy elmaradt beszámoló

Hétvégi hazaruccanás után újra ittvagyok. A laptop megjavult, mert megjavitották. Sajnos minden elszállt róla, többek között az összes belfasti fénykép. Ezúton meg kellene fogadnom, hogy nem tartogatom a beszámolókat, hanem mindent egyszerre megirok, ami eszembe jut, és amihez van fényképem... Pl volt a képek között olyan, hogy egy telefonfülke tetején egy babakocsi... De a képet tartogattam rosszabb időkre, ha esetleg nem lesz miről irjak akkor belövöm azt a blogba... A kép elszállt igy nem sikerül megőrizni az utókor számára. Remélem azért még találkozom majd hasonló inyencségekkel.


Adós vagyok egy kirándulás-beszámolóval. Másfél hete szombaton egyik kollegámmal túráztunk egyet. Az "Antrim Hills Way" egy öt szakaszból álló gyalogtúra a hegyekben. Az öt szakasz összesen kb. 40 km. Bejártuk az első szakaszt és a második szakasz felét (ez kb 20 km). Az útvonal vázlatosan kb igy nézett ki:

  • vonattal mentünk Larnba
  • innen busszal Glenarmba
  • a hegyek között, túristaútvonalon vissza Larnba
  • vonattal haza
Az időjárás sajnos nem volt túl kedvező. Ködös, párás, felhős idő volt. Igy a képek sem lettek valami jók.

Az út teljes egészében legelőkön át vitt. Az útvonal földbe levert cölöpökkel volt jelölve:

Az út magánterületeken visz keresztül. Itt minden ki van parcellázva. A magánterületek pedig keritéssel be vannak keritve. Valószinüleg azért, h a juhok ne menjenek át a szonszédhoz. Ugyanis a szomszédé mindig zöldebb :) A turisták számára a keritésekre "lépcsős átjárók" (stile)vannak épitve.


Lépcsős átjáró

A táj szép, a dombról látszott a tenger.

Fontos megemliteni az egyik különlegességet: standing stone (álló szikla).

Standing stone

Vajon honnan kapta a nevét? Amúgy termékenységi szimbólum.

Egy átjárón egy tábla hivta fel a figyelmet arra, hogy vigyázni kell, mert júliusban és augusztusban a területen egy bika végzi a dolgát :)

További képek, hamarosan itt.




No comments: